waar

                     


KLIK HIER VOOR DE LOCATIE EN ROUTEBESCHRIJVING
 
Het adres van de locatie is:

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
EVEN IN DE TIJD TERUG.

De Gelderse veldheer Marten van Rossum kocht in 1543 de ruïne van Kasteel de Cannenburch Vaassen om er een statig slot van drie verdiepingen met een naar voren springende ingangstoren op te laten bouwen. Na Martens dood in 1555 heeft zijn neef Hendrik van Isendoorn à Blois de bouwplannen voort gezet.

In 1661 werd door Elbert van Isendoorn à Blois opdracht gegeven om het kasteel aan de westzijde uit te breiden, waardoor het zijn oorspronkelijke middeleeuwse omvang herkreeg. De kleinzoon van Elbert, Frederik Johan en zijn vrouw Anna Margaretha gravin van Renesse van Elderen moderniseerden het complex.

In 1742 lieten zij het westelijk bouwhuis bouwen en in 1752 verrees aan de oostzijde het tweede bouwhuis gelijk aan het eerste. Hierin is van oudsher het koetshuis ondergebracht.

In 1951 wordt het kasteel voor f 1,00 overgedragen aan de Stichting Vrienden der Gelderse Kastelen. De stichting stelt na een restauratie van enkele vertrekken het kasteel op 30 juni 1952 open voor bezichtiging. Twee jaar later wordt het oostelijk bouwhuis hersteld en ingericht als theehuisrestaurant. De opening van het Theehuis-restaurant De Cannenburch vond plaats op 31 juli 1954. Later werd de naam veranderd in Café Restaurant 't Koetshuis.

Restaurant het koetshuis is tijdens de kerstmarkt uiteraard geopend.