Organisatie

De Kerstmarkt in Vaassen word mogelijk gemaakt door de Stichting Kerstmarkt Vaassen.
De Vaassense kerstmarkt is in het kerstweekend de 33ste editie. Vanuit de winkeliersvereniging Vaassen pakte Evert Huernink ooit het initiatief op. "We waren destijds in Vaassen één van de eersten die een kerstmarkt organiseerden. Tot die tijd had je die alleen in Duitsland. Eerst stonden de kramen alleen in de Dorpsstraat, later kwam daar de Julianalaan bij en sinds een jaar of twaalf staan alle kramen opgesteld op het terrein van De Cannenburch.

Het kasteel zelf en het terrein van kasteel De Cannenburgh is natuurlijk een unieke plek voor deze kerstmarkt, zeker in combinatie met de naastgelegen kerst ijsbaan. Als het vriest kunnen mensen hier tijdens de kerstmarkt ook schaatsen, dat maakt het natuurlijk helemáál leuk, kerst in Vaassen: moet je echt meemaken !

Kasteel De Cannenburgh is een 16e-eeuws kasteel in Vaassen
Het kasteel is gebouwd op de restanten van een eerder kasteel, waarvan de vroegste vermelding uit 1365 stamt. Sporen van dit vroegere versterkte huis zijn nog te zien in de kelder van het huidige kasteel. In 1543 werd De Cannenburgh het bezit van maarschalk Maarten van Rossum. Hij liet de ruïne tot een statig slot herbouwen, maar overleed in 1555, voor het kasteel klaar was. Zijn opvolger, Hendrik van Isendoorn, voltooide het bouwwerk. bron : wikipedia

Graag tot ziens in 2021, tijdens de kerstmarkt te Vaassen op het terrein van kasteel De Cannenburch.