Kerstmarktcommissie Vaassen speelt voor Sinterklaas


Foto: Arrien Scholten

In Restauraunt ’t Koetshuis bij Kasteel De Cannenburch, de thuislocatie van de kerstmarktcommissie werden op dinsdag 21 november vijf organisaties uitgenodigd voor de Goede Doelen Avond.
Dit jaar viert de commissie haar 30e editie, ontstaan zo’n 32 jaar geleden vanuit een paar actieve ondernemers uit het dorp Vaassen.
De eerste jaren op het marktplein met houten kersthuisjes, daarna via de Julianalaan richting het voorplein van het kasteel.
Door de renovatie van kasteel en kasteelpark hebben zij ook eens moeten uitwijken naar het voorgelegen parkeerterrein, maar nu strijkt de commissie al weer enige jaren neer op het voorplein van Kasteel De Cannenburch.
De organisatie heeft een aantal keren het Guness Book of Record gehaald, met o.a. de grootste en kleinste kerstboom ter wereld.
De kerstmarkt wordt jaarlijks bezocht door zo’n kleine 20.000 bezoekers en draait haar organisatie op vele vrijwilligers, al dan niet betrokken bij een plaatselijke vereniging, zoals de carnavalsvereniging, handbalvereniging CVO, Historisch Museum Vaassen en Cavente. Zonder al deze vrijwilligers kan de kerstmarktcommissie niet!

De kerstmarktcommissie is jarig en viert dit graag door een mooi kado weg te geven, aldus Evert Huernink, voorzitter van de stichting en mede oprichter van de kerstmarkt. Een breed maatschappelijk doel moest het worden en daarom kregen 5 plaatselijke instanties een cheque aangeboden van € 750,-
Dit waren Hospice Casa Vera (Leo Eland en Erna van Roekel).
Stichting Voedselbank Vaassen, Epe, Heerde en omgeving (Rob en Thea van Amersfoort)
Stichting Vaassen Reünie (Tonie Nienhaus en Tini Scholten)
Stichting Broken Wings (Hans Agterberg en Jan Duinstee)
Buurtzorg Vaassen 3 teams (Saskia de Jong, Marie Jose van Gortel en Marianne Neijenhuis)

Alle vijf organisaties spraken hun lovende woorden en dankbetuiging uit naar de kerstmarktcommissie en waren verguld van zo’n mooi bedrag, dat voor een ieder van hen zeker van pas zou komen. Zij voelen zich gesteund voor het werk wat zij verrichten, al dan niet als vrijwilliger.
Dit jaar wordt ook de jeugd niet vergeten. Alle basisscholen in Vaassen en Emst krijgen in de week voor de kerst voor alle leerlingen een krentenbol en chocomelk aangeboden. De reacties van de scholen waren hartverwarmend.

De kerstmarkt met meer dan 100 kramen is dit jaar op 8, 9 en 10 december op het voorplein en deels in het park van Kasteel De Cannenburch. Dit jaar met extra mooie aktiviteiten zoals straatartiesten, een kunstijsbaan, een Snowglobe en een lasershow en op zondag 2 uur langer open om van extra mooi verlichting te genieten!
Alle overige informatie vindt u op onze site: www.kerstmarktvaassen.nlKerstmarkt 2014 speelt voor Sinterklaas

   

De vertegenwoordigers van de zeven stichtingen die een cheque ontvingen met v.l.n.r. de heer Schaap (Hospice Epe), Bianca Nieuwenhuis (Speeltuin de Kouwenaar), Gerda Krijgsman (VFC), Gerard Scherbijn (Museum Vaassen Historie), Thea van Amersfoort (Voedselbank), Antonie Nienhaus (Vaassen Reunie) en Hermien Schellenberg (Broken Wings). (FotoV@S).
Vaassen - Zeven stichtingen waren door de Stichting Kerstmarkt Vaassen uitgenodigd om in het Koetshuis een verrassing in ontvangst te nemen. Hospice Epe, de Voedselbank, Vaassen Reünie, Broken Wings, Museum Vaassen Historie, Vaassens Fanfare Corps en speeltuin de Kouwenaar kregen van het Kerstmarktbestuur ieder een cheque van € 750,00. 

Voorzitter Evert Huernink overhandigde de cheques een voor een aan de vertegenwoordigers van de zeven verenigingen/stichtingen. Voor ieder was er een toelichting, waarom zij deze bijdrage ontvangen. Het zijn allemaal organisaties die iets voor de samenleving doen en dat gebeurt allemaal door vrijwilligers. Ook de Kerstmarkt kan jaarlijks een beroep doen op een 125-tal vrijwilligers om het driedaagse festijn vlot te laten verlopen.